Jan Kenneth Hansen
12 Jan
12Jan

Det kan være flere årsaker til at du får lån. Men selv om alle banker sier nei, finnes det fortsatt muligheter til å få lån som du ikke har tenkt på. Det kan være enkle ting du kan rygge opp i raskt og enkelt selv på nettet, mens andre ganger kan det være mer krevende. Vi skal gå gjennom flere tiltak du kan gjøre når bankene sier nei.

Ta en rask kredittsjekk for å se hva bankene ser

Som regel får du et gjenpartsbrev fra banken din når du søker om et lån. Men dette brevet gir deg ikke alle opplysninger om din økonomi. Ta en gratis kredittsjekk her for å få opp de samme detaljene som banken din gjør. 

Årsaken til dette er at du får et mer helhetlig bilde over hva du må fikse for å få innvilget et lån. Å søke i blinde er ikke noe poeng. 

I tillegg får du konkrete tiltak du kan gjøre for å forbedre din kredittscore på Uscore helt kostnadsfritt. 

En dårlig score er som regel fra 0 - 30, og over dette er middels til en god kredittscore over 70. Ligger du på under 30, så kan du få opp mange gode forslag til hvordan du kan forbedre din søknad om lån. 

Søk lån til flere når andre banker sier nei

Har du fått avslag fra kun noen få banker, er dette ikke enden på visa. Bankene i Norge kan ha forskjellige kriterier for å søke om lån. Derfor er det en fordel å benytte seg av låneformidlere som samarbeider med flere banker, dersom lånet gjelder et forbrukslån. 

Da kan du prøve Axo Finans som hjelper over 10 000 nordmenn hver eneste måned med å få bedre låneavtaler - Gå til Axo Finans her→

Priseksempel fra Axo Finans: Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,33%, lånebeløp kr 150 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 52 496 totalt kr 202 496.

Gjelder lånet til bolig eller bil, kan du heller undersøke lånetilbud gjennom fagforeningen din. Er du en ung og lite inntekts historie, kan dette være en god løsning for å få hjelpe til søknaden din. 

Det kan også finnes flere tiltak for lån når man jobber i staten eller kommune, så undersøk dette med dine kollegaer for å finne frem til de rette løsningene for deg.  

Få lån med betalingsanmerkninger selv om du har fått avslag andre steder

Takket være folkelån, er det mulig å få lån når alle banker sier nei gjennom Perx. Her trenger du ikke en god kredittscore for å få hjelp. 

Det du derimot trenger er å skrive en god søknad til Perx om hvorfor du trenger lånet. Ikke for å overbevise Perx, men for å overbevise private investorer som kan være villig å gi deg et lån. 

Du kan fylle ut søknadsskjemaet til Perx eller lese gjennom hvordan andre har fremlagt sin sak for å få private investorer til å hjelpe dem med å låne penger. 

Derimot tar det litt lengre tid å få innvilget et lån på Perx, i og med at det er flere investorer som går sammen for å hjelpe deg. Ofte er det slik at enkelte ikke blir fullfinansiert etter flere måneder. Denne metoden krever altså at du er litt tålmodig. Utlånsrenten er på mellom 10 % til 16 % p.a avhengig av din kredittscore og sikkerhet du kan stille for lånet. 

Søk om hjelp og støtte dersom du har en god sak

I tillegg til folkelån finnes det også folkefinansiering. Dette betyr at du ikke trenger å betale pengene tilbake, men får hjelp av privatpersoner til å støtte deg økonomisk. 

En av de mest kjente plattformene for folkefinansiering i Norge er Spleis, som er drevet av Sparebank 1. 

Har du en god sak du ønsker å samle inn penger til, for eksempel skader på hjemmet eller andre situasjoner hvor du har kommet i økonomiske problemer, kan det være mennesker som er villig til å hjelpe deg. 

Lån til bedrifter når andre ikke vil

Det er ikke bare privatpersoner det finnes gode alternativer for. Er du interessert i å utvide driften din og trenger ekstra penger, er Aprila Bank et godt valg. Du kan låne inntil 5 millioner kroner med en månedlig rente fra 0,89 %, og det er ingen etableringsgebyr på lånet. 

Priseksempel på lån fra Aprila: 1 million kroner med månedsrente på 1,39 %, månedsgebyr 749 kroner, totalt 14 580 kroner per måned. 

Det er ikke umulig å få lån selv om bankene ikke vil 

Følelsen av å ikke få innvilget et lån når du trenger det mest er veldig demotiverende for mange personer. Men prøv heller å se etter alternativer. Det er ikke nødvendigvis enden på visa selv om du har fått avslag fra noen banker. I tillegg kan du prøve å finne alternative løsninger for folkelån og folkefinansiering i Norge som kan være villige til å hjelpe deg med økonomisk støtte. 

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.