Jan Kenneth Hansen
28 Dec
28Dec

Refinansiering betyr at du søker om bedre betingelser på ditt nåværende lån. Dette kan gjøres uten sikkerhet eller med pant i bolig veldig enkelt her med 3 enkle trinn:

1. Send en søknad til flere banker samtidig ved å bruke Axo Finans¹ dersom du ønsker uten sikkerhet. Du kan refinansiere kredittkort og forbrukslån og slå dem sammen til ett lån. 

2. Velg tilbudet som passer best for deg ut ifra hvem som gir deg beste effektive rente på lånet. Den effektive renten inkluderer alle gebyrer du skal betale for lånet i tillegg. 

3. Signer avtalen elektronisk med BankID. Du trenger ikke å vente på at lånedokumenter kommer hjem til deg - Alt foregår elektronisk. 

24 banker som tilbyr refinansiering i Norge

Er det gratis å refinansiere lån?

De fleste banker tar et etableringsgebyr for å tegne en ny låneavtale med deg. Dette gebyret er som regel på 990 til 1990 kroner avhengig av hvor mye du skal låne. 

Dette gebyret blir innbakt i den effektive renten på lånet. Men du kan betale dette gebyret med en gang, slik at du ikke betaler renter på gebyret i tillegg. 

Hvis du for eksempel får 5 års nedbetaling, blir gebyret innbakt i lånet, og dermed betaler du rente på dette beløpet gjennom hele låneperioden. 

Hva er kriteriene for å søke om refinansiering?

Hvis du skal søke om refinansiering uten sikkerhet, må du ikke ha betalingsanmerkninger. Skal du derimot refinansiere med pant i bolig, 

Personer som har spart penger på refinansiering av lån

Dette kan du spare på refinansiering av lån uten sikkerhet

Dersom du har bolig du kan stille til pant, er dette mye rimeligere enn å refinansiere et lån uten sikkerhet. Vi skal se litt på hvor mye du kan spare på å refinansiere forbrukslån. 

Renteeksempel refinansiering med sikkerhet: Du låner 100 000 kroner på boligen som du bruker på å dekke kredittkort med 20 % rente. Boliglånet har en rente på 6 %. Et kredittkort med effektiv rente på 20 % koster deg totalt 33 788 kroner i løpet av 3 år. Et boliglån med 6 % rente over 3 år koster ikke mer enn 9 518 kroner totalt i rentekostnader. Du sparer totalt 24 270 kroner på de tre årene og 674 kroner per måned. 


Dersom du ikke vil, eller ikke har mulighet, til å stille sikkerhet i bolig, er alternativet forbrukslån. 

Renteeksempel refinansiering uten sikkerhet: Du låner 100 000 kroner som du bruker på å dekke kredittkort med 20 % rente. Forbrukslånet har en rente på 13,5 %. Et kredittkort med effektiv rente på 20 % koster deg totalt 33 788 kroner i løpet av 3 år. Et boliglån med 6 % rente over 3 år koster 22 167 kroner totalt i rentekostnader. Du sparer totalt 11 621 kroner på de tre årene og 322 kroner per måned. 

Prøv vår lånekalkulator nedenfor hvor du kan skrive inn lånebeløp, rente og nedbetalingstid manuelt - Sjekk hvor mye du kan spare på å refinansiere dine lån. 

Søk refinansiering av lån uten sikkerhet fra 600 000 til 21 millioner kroner

Skal du ta opp et nytt forbrukslån for å refinansiere dyre smålån, er det som regel en maksgrense på lånene på 500 000 - 600 000 kroner hos de fleste banker i Norge. 

Men dersom du refinansierer på boligen, er det mulig å samle all gjeld og du har opptil 21 millioner kroner. Disse grensene er selvfølgelig avhengig av din kredittscore, og hvor mye inntekt du har per år. 

Her er noen enkle retningslinjer du kan følge for å vite hvor mye du kan refinansiere: 

  • Du kan ikke har mer gjeld enn 5 ganger inntekten din
  • Det er ikke mulig å låne mer enn 85 % av boligverdien

Er du usikker på hvor mye du trenger i lån for å dekke dine gjeldskostnader, kan du sjekke Gjeldsregisteret² i Norge for å få mer oversikt. Din komplette inntekts historikk får du på Altinn³, slik at du vet mer om hvilke tall du skal forholde deg til i søknaden. 

Ofte stile spørsmål om refinansiering

Hvorfor søke om refinansiering til flere banker samtidig? 

Det er veldig stor konkurranse mellom bankene i Norge. Når du bruker en plattform som Axo Finans, så konkurrerer bankene om å gi de beste tilbudene. Dersom du har en god kredittscore⁴, kan du velge og vrake i gode tilbud. Du slipper å snakke med mange banker samtidig, og velger kun den banken som gir deg det beste tilbudet. 

Kan refinansiering gjøres over telefon?

Du kan eventuelt snakke med banken etter at du har sendt inn alle papirene du trenger. Men dokumentasjonen må på plass uansett. Derfor er det raskest å fullføre søknaden på nettet, og deretter ta kontakt dersom du har fått avslag eller trenger bistand for å få et høyere beløp. 

Kan jeg låne mer med refinansiering?

Det er mulig å låne mer dersom inntekten din tillater dette. Når du søker inkluderer du hvor mye du er nødt til å refinansiere, og hvor mye du ønsker å låne i tillegg. Dette beløpet slår seg sammen i søknaden, og skriver en forklaring i søknadsskjemaet på hvorfor du trenger et ekstra lån. Kilder: 

  1. Søk refinansiering hos Axo Finans
  2. Gjeldsregisteret i Norge for oversikt over dine lån
  3. Logg inn på Altinn for oversikt over inntekter
  4. Ta en gratis kredittsjekk for å sjekke din kredittscore
Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.