Jan Kenneth Hansen
10 Jan
10Jan

For kun 120 kroner kan du få en hjemmeside med eget domene gratis i 1 år med flott design med Site123 - Det koster ikke mye å komme i gang! Vi har testet flere forskjellige nettsidebyggere, og Site123 er definitivt den raskeste for å lage effektive hjemmesider uten mye problemer i oppstartsfasen. 

Her skal du få vite nøyaktig hvordan du kommer i gang med denne plattformen og så skal vi bygge en hjemmeside sammen i denne artikkelen.

Start med å opprette en gratis konto på Site123

Det eneste du trenger er en gyldig e-postadresse for å åpne en konto, og deretter får du en trinnvis guide til hvordan du oppretter hjemmesiden din - Åpne en gratis konto på Site123

I denne veiledningen blir du bedt om hva slags nettside du ønsker å bygge. Men dette er ikke så veldig vesentlig enda. Det viktigste er at du kommer deg til kontrollpanelet hvor du begynner å utvikle din hjemmeside. 

For å gi deg et eksempel, har vi laget en hjemmeside her for å vise hvordan kontrollpanelet til Site123 ser ut: 

Kontrollpanelet til Site123 for å lage hjemmeside med eget domene

For å velge norsk språk på nettsiden gjør du følgende: 

  1. Trykk på “Settings” øverst til på kontrollpanelet
  2. Velg “Website Language” og skriv inn “Norwegian Bokmål” i søkefeltet du får opp

Deretter vil alle seksjoner du legger til, eller sider komme opp på norsk etter hvert, men ikke de som kommer opp som eksempel. 

Så her må du endre dette til norsk selv. Sideoversikten din vil se slik ut: 

Sideoversikten på Site123 kontrollpanel

Du kan skrive direkte inn i feltene hvor du ser sidetittelen, for eksempel Home, About osv. 

Disse kan du endre til “Hjem”, Om oss”, og så vil disse titlene komme opp på hver side seksjon: 

viser hvordan du skal redigere navnet på sidene dine med Site123

Du kan peke og klikke på alle elementer som ligger i malen, og du kan legge til dine egne seksjoner. 

For å legge til nye seksjoner klikker du på + tegnet under hver seksjon. Da vil du få opp en meny med mange forskjellige maler du kan bruke, som ser slik ut: 

Oversikt over forskjellige maler du kan bruke på Site123


Som du ser er det mange kategorier å velge mellom, og flere forskjellige design og oppsett. Her må du prøve deg frem ut i fra kategoriene for å finne maler som passer best for din hjemmeside. 

Endring fra One-page til multipage

Som standard er alle nettsider One.page når du åpner redigeringsprogrammet. Dette betyr at alle “sider” du legger til havner på forsiden. 

Når noen klikker på en bestemt side i menyen, vil brukeren gå automatisk til den delen av hjemmesiden de klikket på. 

På en multipage nettside blir brukeren overført til en ny side og ledet bort fra førstesiden. Multi Page passer best til hjemmesider som skal ha mange sider om firmaet, eller en blogg med mange forskjellige kategorier. 

For å velge multipage trykker du på "Settings" igjen og velger “Website type”.

Hvordan legge til domene?

For å legge til et domene til hjemmesiden din må du velge en betalt plan på Site123. Du kan få .com, .net eller andre typer domener gratis med på det første året. Det billigste abonnementet heter Basic, og koster 24 kroner per måned, totalt 289,32 kroner for et helt år. 

Dette holder for de fleste som ikke skal legge til en nettbutikk, eller trenger en rekke forskjellige firmaer e-postadresser. Men for norske bedrifter anbefaler vi å kjøpe et norsk domene og firma e-postadresser dersom dette skal være en til en norsk bedrift. 

Du kan overføre et norsk domene enkelt dersom du tar kontakt med kundesenteret til Site123. De er åpent hele døgnet på live chat. 

Vi sjekket prisene på .no domene, og One.com tar kun 7 kroner det første året for et nytt norsk domene. Deretter betaler du 199 kroner per år. I tillegg kan du tilknytte så mange e-postadresser du vil for kun 150 kroner per måned. 

Hvorfor anbefaler vi Site123 for å opprette en hjemmeside?

For det første er det et veldig enkelt system. Priser for webutvikling på Wordpress og andre plattformer kan være tidkrevende å lære seg, og prisene for webutvikler kan være veldig høye i Norge. 

Nettmagasinet.net er utviklet med denne plattformen, så vi kjenner godt til alle fordeler og ulemper med Site123. 

For små bedrifter eller privatpersoner som trenger et enkelt publiseringsverktøy for å få buskapet sitt ut til verden, er det få løsninger som er så enkelt å bruke - selv om du ikke har noen kunnskaper som webutvikling fra før. 

Slik kommer du i gang med å utvikle dine egne hjemmesider - Våre beste tips: 

  1. Se på konkurrentene dine. Hvordan har de lagt opp nettside strukturen? ved å studere konkurrentene dine kan du få masse ideer til innhold som du ønsker å legge ut på hjemmesidene dine. 
  2. Tenk på brukervennlighet. Er det enkelt å navigere og finne innhold? Å tilrettelegge menyer slik at de er forståelig er veldig viktig for brukeropplevelsen - og Google. 
  3. Sett opp en plan for innhold. Tenk på strukturen på dine nettsider og tekstinnholdet som skal være med. Se gjennom de forskjellige målene på Site23 for å tilpasse seksjoner slik at layout passer til tekst og bilder. 

Ferdig? - Slik registrerer du din hjemmeside på Google

Det er nemlig ikke slik at du blir synlig på nettet når du trykker på publisering knappen. Du er nødt til å registrere hjemmesiden din på Google Search for at du skal bli synlig i søkeresultatene. Sli  gjør du det på Site123: 

  1. Gå til Google Search og logg deg inn med din Google-konto
  2. Klikk på “Legg til område og deretter skriv inn hele URL adressen din eks: https://www.minadresse.no under “Nettadresseprefiks”
  1. Kopier koden du får fra Google under HTML-tag. Koden din vil se slik ut: <meta name="google-site-verification" content="tAuKILhR1dSkl7zdlHcoBc6kJi1AhHaVsGFf1vIdcug" /> Du skal kun lime inn denne delen av koden på Site123: tAuKILhR1dSkl7zdlHcoBc6kJi1AhHaVsGFf1vIdcug
  1. Gå til kontrollpanelet på Site123 og klikk på Settings, og deretter “Plugins”. 
  2. Trykk på “Manage” og deretter Add New Plugin. Der skal du finne en egen plugin for Google Search hvor du skal lime inn koden. 

Problemer? Få hjelp 24 timer i døgnet

Den største fordelen med Site123, er at de har kundestøtte døgnet rundt. Du kan kontakte dem på live chat, så får du som regel svar på dine spørsmål i løpet av 5 minutter. De kan også gå fysisk inn på din hjemmeside og gjøre endringer for deg dersom enkelte ting kan virke komplisert, som for eksempel å registrere hjemmesidene dine på Google. 

Få hjelp til å utvikle hjemmesidene

Ikke alle har et øye for design, og heller ikke tid til å lære seg en nettsidebygger heller. Derfor kan du leie Site123Norge.com for å utvikle hjemmesidene dine til lave priser. Da får du god kvalitet og hjelp til å få på plass en flott layout og et godt oppsett. 

Annonsørinnhold: Denne artikkelen inkluderer sponsede lenker til Site123. Når du bestiller et abonnement gjennom lenken, vil Nettmagasinet motta en provisjon for dette. Årsaken til at vi anbefaler denne plattformen, er at Nettmagasinet er utviklet med Site123 og kjenner godt til systemet. 

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.