29 Dec
29Dec

Skal du starte en nettbutikk uten lager, er det få løsninger som er mer tilrettelagt enn Shopify. Du kan enkelt tilknytte populære betalingsmetoder i Norge som Vipps, Klarna, og mange flere for å gjøre handelen enklere.

I tillegg støtter Shopify flere løsninger på fjernlager løsninger som Amazon FBA, AliExpress og mange andre plattformer du kan benytte deg av. Men hva er den enklere løsningen, og hvor lang tid tar det før kundene får varene sine? 

I denne artikkelen skal vi gjennomgå alt du trenger å vite for å komme i gang, og velge en løsning som passer best for din nettbutikk. Men først kan du prøve alle funksjonene på Shopify for kun 10 kroner i 3 måneder for å bli kjent med systemet. 

- Prøv Shopify for 10 kroner her

Ellers kan du også kontakte vår redaksjon for hjelp til å opprette din Shopify butikk. 

Men er nettbutikk den eneste måten du kan selge varer på nettet? Vi skal også se nærmere på en enklere løsning som skaper mindre arbeid for deg med ordreoppfyllelse, kundeservice og mindre kostnader. 

Fakta om Shopify og nettbtuikk uten lager

Hvorfor velge Shopify for å starte nettbutikk uten lager?

Shopify er en populær e-handelsplattform som er enkel å bruke og skalerbar. Den er også kompatibel med en rekke dropshipping-apper, noe som gjør den til et godt valg for deg som vil starte en nettbutikk uten lager.

Her er noen av fordelene med å velge Shopify for å starte en nettbutikk uten lager:

Tilpasset for norske nettbutikker:Skal du kun selge varer i Norge, er Shopify godt tilpasset med både språket, og betalingsmetoder som nordmenn kjenner til. 
Enkelhet:Shopify er en brukervennlig plattform som er lett å lære seg. Du trenger ingen teknisk kunnskap for å komme i gang.
Skalerbarhet:Shopify er en skalerbar plattform som kan vokse med bedriften din. Du kan enkelt legge til nye produkter, lagersteder og kunder.
Kompatibilitet med dropshipping:Shopify er kompatibel med en rekke dropshipping-apper. Dette gjør det enkelt å sette opp en nettbutikk uten lager.


Du trenger ikke å kjøpe eller lagre produkter selv. Dropshipping-leverandørene tar seg av alt fra innkjøp til lagerføring og frakt.

Dette gjør det veldig enkelt å starte en nettbutikk uten å investere mye penger. Dropshipping er også en lavterskel måte å starte en nettbutikk på. 

Du trenger bare å betale for Shopify-abonnementet og eventuelle dropshipping-apper du trenger. Du kan utvide bedriften din raskt med dropshipping, som gjør det enkelt å legge til nye produkter og markeder.

6 kunder av Shopify nettbutikkløsning

Her får du 4 metoder til hvordan du skal komme i gang med nettbutikken uten å måtte opprette et eget lager. 

Bli affiliate av nettbutikker med VOEC avtale med Norge

Dette er kanskje den mest tidkrevende løsningen i startfasen, men dette blir nok løsningen som kundene dine blir mest fornøyd med. 

Årsaken er at nettbutikker med VOEC avtale i Norge, har mest sannsynligvis et godt logistikksystem fra før for rask levering av pakker. På skatteetaten kan du sjekke hvilke utenlandske nettbutikker som har VOEC avtale i Norge. 

Hvorfor skal du sjekke dette? Fordi dette betyr at de har en skatteavtale med Norge, og kundene dine vil unngå ubehagelige overraskelse med moms og toll i tillegg til prisen du setter i din nettbutikk. 

Du kan også selvfølgelig ta kontakt med norske nettbutikker som du kunne tenke deg å bli en reseller for. 

Men av erfaring er uten å snakke nettbutikker med "sultne" på å finne flere kunder i Norge, spesielt om de selger nisjeprodukter som de produserer selv. 

Opprett en Amazon FBA konto og selg dine egne varer

Har du egne varer, men ikke ønsker å ha et eget lager, er Amazon FBA en god løsning. Da sender du varene dine til et fjernlager fra Amazon, for eksempel Sverige. Da tar de seg av: 

 • Ordrebehandling
 • Pakking og forsendelse
 • Ordresporing

Alt er klappet og klart for deg med lave gebyrer. Fordelen med denne løsningen for deg som lager dine egne produkter, er at du kan selge produktene dine over hele verden med rimelige fraktalternativer. 

Amazon FBA forside

Bruk Dropshipping apper fra Shopify for å finne produkter

Dropshipping- apper er vanligste alternativet som mange velger som starter nettbutikker uten lager. Årsaken er at prosessen kan være veldig langtekkelig dersom du må gjennomsøke alle leverandører på egen hånd. 

Det er nemlig ikke alle som har fraktløsninger til Norge. Men med Shopify blir det enklere fordi de har egne apper som du kan tilknytte nettbutikken din, og deretter gjør appen hele outsourcingjobben for deg. 

De mest populære er Oberlo og AliDropship. Disse to appene har egne priser i tillegg til ditt Shopify-abonnement, så du bør prøve for eksempel Oberlo gratis først for å se om dette er en god løsning for deg. 

Oberlo tilbyr tre abonnement planer:

 • Starter: Gratis, med et produkt grense på 500.
 • Basic: 29,90 USD per måned, med et produkt grense på 10 000.
 • Pro: 79,90 USD per måned, med et produkt grense på 30 000.

Alle abonnement planene inkluderer følgende funksjoner:

 • Tilgang til en database med over 1,5 millioner produkter fra AliExpress, Walmart og dropshipping-leverandører over hele verden.
 • Automatisk produktimport fra dropshipping-leverandører.
 • Produkttilpasning, inkludert bilder, pris og beskrivelse.
 • Fraktberegning og sporing.
 • Ordrebehandling og kundeservice.
Oberlo forside

Kontakt nettbutikker med affiliate program og levering til Norge

Du trenger ikke nødvendigvis å starte en nettbutikk for å selge varer på nettet. Mange bloggere tjener millioner av kroner på å promotere produkter som de har en affiliate avtale med. 

De bestiller altså ikke varene direkte fra deg, men du markedsfører dem på nettsidene dine. Du kan for eksempel skrive produktanmeldelser og sammenligninger av produkter. 

Deretter legger du ut en lenke til hvor de kan kjøpe dette produktet. Du kan for eksempel starte med Amazon Associates for å finne produkter å skrive om. 

Deretter oppretter du egne linker til produktene, og du får en viss provisjon dersom kundene kjøper gjennom denne lenken. Men det kan være mer lønnsomt å ta noen Google-søk selv etter nettbutikker som har bedre avtaler med høyere provisjoner. 

Forside av Amazon Associates affiliate program

Hvilken løsning for nettbutikk uten lager skal du velge?

For å gjøre det enklere for deg å velge hvilken fjernlager løsning du skal velge, skal vi oppsummere noen fordeler og utfordringer med de tre løsningene ovenfor. 

Kontakte nettbutikker med VOEC avtale:

En av de største fordelene med denne løsningen er at du får et originalt produktutvalg dersom du gjør en god jobb med outsourcing. 

Mange nettbutikker bruker de samme dropshipping-appene som gulper opp de samme produktene, og da skiller du deg ikke ut. 

Ulempen med denne løsningen er at den krever litt mer manuelt arbeid. Du må selv legge inn ordene i hver enkelt nettbutikk du samarbeider med etter at kunden har betalt deg. 

Bruke Amazon FBA for egne produkter:

Dette er en veldig kostnadseffektiv løsning, og forenkler hverdagen din dersom du har et eget produktutvalg. Alt blir gjort for deg med fraktberegning, pakking og levering til kunden. 

Du kan også kombinere dette med løsningen ovenfor, hvor du får leverandørene dine til å levere direkte til ditt fjernlager fra Amazon. 

Den eneste ulempen med denne løsningen er at det kan være et fordyrende mellomledd å sende varer til Amazon, og deretter igjen til kundene. Derfor bør du ikke benytte deg av denne løsningen dersom du jobber med små marginer med profitt. 

Bruke dropshipping-apper fra Shopify:

Dette er definitivt den enkleste løsningen å komme i gang med. Du kan opprette en nettbutikk på få timer dersom du laster inn alle produktbeskrivelsen på din Shopify butikk. 

Alt du trenger å gjøre er å sette dine egne priser, og oversette produktbeskrivelsene til norsk (dersom du kun vil selge til Norge). 

Men det er flere utfordringer med denne løsningen. Som nevnt tidligere er det tusenvis av nettbutikker som bruker de samme appene, og derfor får du et produktutvalg som tusenvis av andre selger. 

Da må du jobbe med små marginer for profitt for å konkurrere. En annen utfordring er logistikken - hvor raskt blir produktene levert til Norge? 

Velger du produkter fra Aliexpress kan kunder vente opptil 30 dager eller mer for å få varene sine. 

Kontakte affiliate programmer og selge via blogg

Dette er definitivt den enkleste metoden for deg som ikke ønsker å opprette en nettbutikk med eget lager. Du trenger heller ikke å velge en dyr nettbutikkløsning. 

Det holder med en enkel løsning for blogger som Strikingly for å skrive lange produktomtaler. 

En annen fordel er at du trenger ikke å gjøre noe som helst med odreoppfyllelse, kundeservice eller retur av varer. Det eneste du trenger er en lenke til produktet du promoterer, og deretter handler det direkte i nettbutikken som selger varen. 

Forside av Strikingly

Lenker du trenger for å komme i gang med nettbutikk uten lager

Anbefalt nettbutikkløsning: Prøv Shopify for 10 kroner i 3 måneder

VOTEC-avtale: Sjekk Skatteetatens nettsider

Amazon FBA: Få oversikt over priser på logistikk og forsendelse

Oberlo: Verdens mest populære app for dropshipping

Strikingly: Opprett en blogg om produkter istedenfor

Amazon Associates: Markedsfør Amazon-produkter og få betalt

Annonsørinnhold: Denne artikkelen inneholder lenker til annonsøren Shopify, som Nettmagasinet samarbeider med for å utvikle nettbutikker. Når du registrerer deg på hjemmesdiene til Shopify, vil Nettmagasinet få provisjon for dette. Årsaken til at vi anbefaler Shopify, er hovedsakelig på grunn av at dette er en nettbutikkløsning vi har testet og sammenlignet med andre løsninger som Magento, WooCOmmerce og BigCommerce. 

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.