24 Jul
24Jul

Nattevakter kan være veldig utfordrende for mange i og med at du må holde deg våken mesteparten av natten. Derfor er det viktig å holde hjernen aktiv. Men var du klar over at du kunne bruke dødtiden til å tjene mer, lære noe nytt, eller utfordre deg selv. Her er våre anbefaling til sunne tidsfordriv på nattevakt for å holde deg aktiv. 

1. Du kan finne ekstraarbeid på nett

Liker du å skrive, oversette, eller kanskje til og med designe logoer eller lignende? Med frilansplattformer som Upwork er det enkelt å finne ekstra inntektsmuligheter mens du jobber på nattevakt. 

Er du for eksempel flink med ord finnes det masse muligheter for deg til å skrive eller oversette tekster på frilansplattformer, og det er temmelig enkelt å opprette en profil. Det er ikke uvanlig at du kan tjene 0.5 kroner per ord du skriver/oversetter. 

La oss si at du kan skrive to artikler på rundt 1000 ord per kveld, hvor mye ville 1000 kroner ekstra per dag utgjøre for deg og din familie? Det er altså snakk om 20 000 kroner ekstra i inntekter per måned, og for mange familier er dette en fantastisk mulighet. Men det kan være en fordel at du registrerer deg som selvstendig næringsdrivende dersom du jobber med utenlandske klienter. 

2. Ta kurs og lære deg noe nytt

Det er ikke bare skrivejobber som er godt betalt på frilansplattformer. Du kan også bruke tiden din på nattevakter til å lære deg noe nytt innenfor tjenester som bedrifter har bruk for. Dette kan for eksempel være webutvikling, SEO eller lære deg flere språk. 

Du kan for eksempel finne masse kurs på Udemy innenfor mange forskjellige områder. Dermed kan du begynne å tjene penger på ting som interesserer deg i tillegg til den trygge nattevakten du har i dag. 

Men slike kurs koster litt penger, så dette betyr at du må investere litt for å kunne tjene mer i fremtiden. Et annet alternativ kan også være nettstudier i Norge for å heve kompetansen din og få en bedre jobb i fremtiden. 

3. Les bøker, ikke høre på lydbøker

For å holde hjernen din mer aktiv i løpet av en nattevakt, kan det være bedre om du faktisk leser bøker fremfor å høre på podcaster eller lydbøker. Det er lett å miste konsentrasjonen om du bare sitter og hører på en rolig stemme som leser for deg. 

Da dupper du fort av. Velg heller å lese bøker som interesserer deg for emner du er interessert i å lære mer om. Dette kan også være i forbindelse med faglige ting du har lyst til å lære mer om. Jo mer kompetanse du har, jo mer tjener du. 

På denne måten kan du både øke inntektene dine og få dødtiden til nattevakter til å gå unna.  

4. Benytt sjansen til å holde deg i form

Å være for stillesittende i løpet av en nattevakt er absolutt ikke bra for kroppen. Du bør prøve å bevege deg i perioder for å holde deg våken og blodomløpet i gang. Har du ikke tilgang til dusj og treningsstudio, trenger du selvfølgelig ikke å gjøre for anstrengende øvelser. 

Men å gjøre litt knebøy, pushups eller sit-ups kan hjelpe deg med å føle deg mer våken i løpet av nattevakten. I tillegg kan fysisk aktivitet hjelpe deg med å følge deg med våken dersom noe skjer på nattevakten. 

Å ta med seg et treningsstrikk for eksempel kan gi deg masse variasjon i øvelser. 

5. Opprette en blogg om jobben

Mange synes det er spennende å lese om andres yrker. Kanskje det ikke skjer noe hele tiden på nattevaktene dine, men du har kanskje noen gode historier å fortelle? En blogg kan bli en god ekstra inntektskilde så lenge du er flink til å skrive underholdende historier. 

For å komme i gang kan du bruke enkle plattformer som blogger.com hvor du kan opprette en blogg gratis på få minutter. Du kan også gjerne sjekke søkeordanalyser først for å se om det kan være interesse for det du jobber med på Google. 

Poenget er å utfordre deg selv og gjøre noe nytt

Å jobbe som nattevakt kan være langdrygt og kjedelig for mange i lange perioder. Derfor er det viktig at du også kommer opp med dine egne ideer om hva du ønsker å fylle tiden din med. 

Enten du ønsker å høre på musikk, se film eller spille, så kan du selvfølgelig gjøre dette om du ikke har noen planer om å videreutvikle deg selv eller starte din egen virksomhet på nett. Men det kan være lurt at du planlegger hva du skal gjøre i forveien. 

Finn de filmene du har lyst til å se, musikken du vil høre på, eller spillene som hjelper deg med å holde deg våken. Da får du helt sikkert mer utbytte av tiden. 


Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.