Jan Kenneth Hansen
27 Dec
27Dec

Skrevet av: Jan Kenneth Hansen

Ønsker du å lære deg å skrive nettinnhold, er TopContent definitivt en god plass å starte. Oppdragene betaler ikke så mye, mellom €0.01 til €0.02 per ord. Men erfaringene du får, og hjelpe og støtte underveis, er uvurderlig for å finne bedre betalte skrivejobber etter hvert.

Hvem er TopContent?

TopContent er et maltesisk selskap som fokuserer på å levere nettinnhold til kunder over hele verden, inkludert Norge. De får inn skriveoppdrag fra forskjellige nettsider som trenger godt innhold. Selskapet er drevet av en svensk ingeniør som heter Tore Friskopp, og selskapet har vokst mye de siste årene ved å levere både oversettelser og nytt innhold til nettsider. 

TopContent anbefales for nybegynnere

For å komme i gang som skribent på nett, er det mange som konkurrerer om de best betalte jobbene. Årsaken er at de fleste vil ha skribenter som kjenner til SEO, og kan levere innhold som er godt synlig i søkemotorene. 

Hos TopContent får du lært det grunnleggende mer SEO samtidig som du jobber med skriveoppdrag. Dette gjelder blant annet å implementere søkeord i teksten, og skrive metabeskrivelser. Vet du ikke hva dette er, og hvordan du skal gjøre dette, er TopContent en god plass å begynne. 

Ta en test i begynnelsen

Når du først starter med å skrive for Top Content, må du ta en kort test for å vise frem dine skriveferdigheter. Her får du et kort oppdrag som ikke er betalt, men du får en del oppgaver i løpet av teksten. 

Du skal implementere søkeord, og utforme teksten ut ifra oppsettet på nettsiden. Plattformen deler opp teksten i forskjellige paragrafer, som gir deg i oppgave å skrive H2 titler og søkeord som skal være med i hvert av paragrafene. 

Etter at du er ferdig med testen, får du muligheten til å velge oversettelser i tillegg. Men det er sjeldent de har oppdrag til dette, ettersom oversettelser har mye større konkurranse enn skrivejobber på plattformen. 

Det tar som regel ikke mer enn 24 timer før du får svar om at du er akseptert eller ikke som skribent, og da finner du som regel flere skriveoppdrag inne på plattformen. 

Hjelp og støtte til nye skribenter

Når du har innlevert skriveoppdrag på TopContent, så er det en korrekturleser som går gjennom tekstene dine. 

Denne korrekturleseren gir deg feedback på alle dine oppdrag, og i enkelte tilfeller så er du nødt til å gjøre om tekstene dersom kvaliteten er for dårlig. 

Men ofte, hvis det er bare småfeil, så retter de det opp for deg og bare sender deg en e-post over hvilke ting du bør endre på når du skriver nye tekster. 

På denne måten lærer du deg å skrive godt, og i tillegg følge alle reglene i teksten. 

Du velger skriveoppdragene du ønsker selv

Når du er akseptert som skribent hos TopContent, logger du deg inn og finner flere skriveoppdrag i venstre marg. 

Du trenger ikke å følge rekkefølgen tekstene er satt opp, og velger de oppdragene som passer best for deg. Men vær rask, fordi det er flere skribenter som jobber på plattformen. 

Sikrer du deg ikke oppdrag, kan de være borte i løpet av noen få timer. Derimot kan du kun velge et skriveoppdrag om gangen, og du får 12 timer på deg til å fullføre skriveoppdraget. 

Som regel er ikke tekstene på mer enn 1000 ord, noe du bør greie å skrive ferdig i løpet av en times tid. 

Hva kan du forvente å tjene på TopContent?

Ettersom skriveoppdragene ikke betaler mer enn €0.01 til €0.02 per ord, kan du forvente å tjene mellom €10 til €20 per time. 

I begynnelsen går deg selvfølgelig litt tregere, ettersom du er nødt til å bli vant med systemet. Men etter hvert som du bli kjent med oppsettet av tekstene, og blir flinkere til å implementere søkeord, kan du fint greie en artikkel på 1000 ord på mindre enn 1 time. 

Du kan absolutt fine bedre betalte skrivejobber på andre plattformer, slik som Upwork eller Fiverr. Men årsaken til at du bør starte med TopContent, eller BoostContent, er at du skaffer deg erfaring og publisert arbeid å vise til. I tillegg lærer du deg hvordan du skal skrive innhold og får betalt for dette!

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.