24 Jul
24Jul

Hva er Vipps?

Vipps er en norsk mobilapplikasjon for betalinger, eies av Vipps AS, som gjør det enkelt å sende og motta penger, betale regninger og handle i nettbutikker. Applikasjonen ble lansert i 2015 av blant annet DNB, SpareBank 1 og Telenor, og har siden blitt en av de mest populære betalingsmetodene i Norge.

 Vipps gjør det mulig for forbrukere å betale med mobilen i både fysiske butikker og nettbutikker, og har raskt blitt en favoritt blant norske kunder for sin enkelhet og sikkerhet.

I dagens digitale verden er nettbutikker blitt en uunnværlig del av forretningsverdenen. Med et stadig økende antall forbrukere som foretrekker å handle online, er det viktigere enn noen gang å tilby en enkel, trygg og pålitelig betalingsløsning i nettbutikken din. 

To av de mest populære plattformene som gjør dette mulig i Norge er Vipps og Shopify. I denne artikkelen vil vi utforske den ultimate kombinasjonen av Vipps og Shopify for enkel betaling i nettbutikken din, med fokus på norske kilder og nettsidebyggere.

Hva er Shopify?

Shopify er en av verdens ledende netthandelplattformer, som gjør det enkelt for bedrifter å opprette og drive sin egen nettbutikk. Plattformen ble lansert i 2006 og har raskt vokst til å bli en av de mest brukte netthandelsløsningene globalt. Shopify tilbyr et bredt spekter av funksjoner og verktøy som gjør det enkelt for både nybegynnere og erfarne e-handlere å opprette og administrere en profesjonell nettbutikk.

Hvorfor velge Vipps og Shopify sammen?

Kombinasjonen av Vipps og Shopify tilbyr en rekke fordeler for nettbutikkeiere og deres kunder:

Enkel betaling: Ved å integrere Vipps som betalingsmetode i Shopify-nettbutikken din, gir du kundene dine en enkel og rask måte å betale for sine kjøp på. Med noen få trykk på mobilen kan kundene fullføre betalingen uten å måtte skrive inn kredittkortinformasjon eller annen sensitiv data.

Sikkerhet: Vipps er kjent for sin høye grad av sikkerhet. Transaksjonene er beskyttet av sterke sikkerhetsprotokoller, og Vipps er sertifisert av Finanstilsynet som en betalingsinstitusjon. Dette gir kundene trygghet og tillit til å handle i nettbutikken din.

Tilpassede betalingsløsninger: Ved å bruke Shopify kan du enkelt tilpasse betalingsløsningen til dine spesifikke behov. Du kan velge å tilby Vipps som eneste betalingsalternativ, eller kombinere det med andre betalingsmetoder som kredittkort og PayPal.

Enkel integrering: Integreringen av Vipps i Shopify er enkel og krever ingen avanserte tekniske ferdigheter. Shopify tilbyr en innebygd integrasjon med Vipps, og du kan aktivere betalingsmetoden med noen få klikk.

Rask utbetaling: Når kundene betaler med Vipps i nettbutikken din, blir pengene raskt overført til din Vipps-konto. Dette gir deg rask tilgang til inntektene dine og en bedre likviditet.

Mobilvennlig: Både Vipps og Shopify er optimalisert for mobilbruk, noe som gjør det enkelt for kundene å handle fra sine mobile enheter.

Slik integrerer du Vipps i Shopify

Integrasjonen av Vipps i Shopify er en enkel prosess:

Åpne en Vipps bedriftskonto: Først må du opprette en Vipps bedriftskonto hvis du ikke allerede har en.

Aktiver Vipps i Shopify: Logg inn på Shopify-kontoen din og gå til betalingsinnstillingene. Velg Vipps som en av betalingsmetodene og angi nødvendig informasjon, for eksempel ditt Vipps bedriftsnummer.

Test betalingen: Etter at Vipps er aktivert, bør du teste betalingsprosessen for å sikre at alt fungerer som det skal.

Lanser nettbutikken med Vipps: Når alt er klart, er det på tide å lansere nettbutikken din og tilby Vipps som en av betalingsmetodene.

Oppsummering

Integrasjonen av Vipps i Shopify gir en enkel, sikker og effektiv betalingsløsning for norske nettbutikker. Med Vipps kan kundene dine enkelt betale for sine kjøp med mobilen, samtidig som du som butikkeier får rask tilgang til inntektene dine. Shopify tilbyr et bredt spekter av verktøy og funksjoner for å hjelpe deg med å opprette og drive en profesjonell nettbutikk som oppfyller norske standarder og krav.

Det er viktig å merke seg at de ovennevnte trinnene og funksjonene kan endre seg over tid, da både Vipps og Shopify kontinuerlig oppdaterer og forbedrer sine tjenester. Derfor anbefales det alltid å følge de nyeste instruksjonene og veiledningene fra begge plattformene.

Kilder:

  1. Vipps - https://www.vipps.no/
  2. Shopify - https://www.shopify.com/
  3. Shopify Vipps-integrasjon - https://help.shopify.com/nb/manual/payments/vippsKommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.