01 Dec
01Dec

Annonsørinnhold:

Har du hatt forbrukslån i over 12 måneder,  er det all grunn til å sjekke renten og få et nytt tilbud. Å være lat på dette kan koste deg dyrt i lengden. En artikkel på Sjekklanet.com gir deg en enkel oppskrift på hvordan du sjekker renten på lånet uten å bruke mye tid på dette. Men hvorfor er det lurt å shoppe bedre avtaler på lån minst en gang i året, og koster dette noe ekstra? Ifølge Sjekk Lånet er dette helt gratis og uforpliktende. Nedenfor har vi skrevet 5 enkle trinn til å sjekke rente på forbrukslånet ditt raskt og enkelt.

1. Benytt deg av en lånemelger, ikke søk direkte til hver enkelt bank

Skal du shoppe rente, må du innhente tilbud fra mange forskjellige banker. Dette tar veldig lang tid dersom du gjør det manuelt. På Sjekk Lånet kan du gjøre dette enkelt ved å sende søknaden din til 24 forskjellige banker samtidig. Deretter får du inn tilbud på rekke og rad, og alle prøver å konkurrere om å få deg som kunde. I tillegg er det gratis å benytte seg av slike tjenester. Årsaken er at bankene betaler en provisjon til lånemegleren for å gjøre jobben for dem ved å innhente kunder. Hvis du benytter deg av Sjekk Lånet, så tilkommer det ingen gebyrer på etablering hos enkelte banker i tillegg. Dette kan være en besparelse på 1990 kroner. 

2. Få en god oversikt over gjelden du har fra før

Har du flere lån i forskjellige banker, bør du få en oversikt over alle lånene du har. Dette inkluderer også dyre kredittkort som du betaler på. Dette gjør du på gjeldsregisteret i Norge, hvor du får oppdatert informasjon om alle dine forbrukslån fra måned til måned. Det er enkelt å logge seg inn med BankID for å få denne oversikten.  

3. Bestem deg for lånebeløp og nedbetalingstid

Når du har skaffet deg en oversikt over hvor mye gjeld du har, kan du bruke Sjekk Lånet til å beregne hvor mye dette vil koste deg per måned. Jamfør dette med hva du betaler i dag. Den gjennomsnittlige renten på forbrukslån i Norge er på rundt 13 %, så betaler du mye mer enn dette er det all grunn til å søke om et bedre tilbud. Husk at kredittkort og forbrukslån kan være på godt over 20 % renten i Norge dersom du har mange små avtaler. Dette blir veldig kostbart for deg i lengden. 

4. Gå gjennom alle tilbudene du får inn

Når du har søkt om et nytt lån via Sjekk Lånet, kan du sammenligne alle tilbudene du får enkelt via Axo Finans sin plattform. Her får du opp alle opplysninger om termingebyrer, effektiv rente og eventuelle etableringsgebyrer. Som nevnt tidligere vil de fleste banker ikke gi deg etableringsgebyr dersom du søker via Sjekk Lånet, da de skjønner at de konkurrerer med flere banker for å få deg som kunde. 

5. Velge den beste effektive renten, og betal tilbake bankene du skylder penger

Når du har valgt en bank som er villig til å gi deg en bedre rente, kan du signere avtalen elektronisk med BankID. Deretter får du pengene utbetalt på kontoen du spesifiserte i søknaden. Men, dersom du har mange banker å tilbakebetale, kan du be banken om å tilbakebetale alle bankene for deg og ikke sende pengene direkte på din konto. 

Hvor lang tid tar det å sjekke rente og få tilbud?

Sannsynligvis ikke lengre enn det tok deg å lese denne artikkelen. Få en oversikt over alle dine lån først før du setter i gang å søke, så tar det som regel ikke mer enn 15 minutter å fylle ut søknadsskjemaet. Å få svar fra bankene kan ta fra 1 time til 24 timer avhengig av hvilken tid på døgnet du søkte. Ved å bruke denne metoden sparer kunde mellom 10 000 til 40 000 kroner på et forbrukslån med 4 års nedbetaling. Er det ikke verdt å bruke 15 minutter på dette? Det tror vi nok de fleste sier ja til.

 

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.