Jan Kenneth Hansen
06 Jan
06Jan

Norske byråer kan ta mer enn 100 000 kroner for en enkel hjemmeside for din bedrift. I tillegg koster det 1000 til 3000 kroner for drift per måned. Ønsker du profesjonell fotografering av ansatte og bygningen, kan dette komme opp i 20 til 50 000 kroner. 

Her er noen tiltak du kan gjøre for å fortsatt skape en engasjerende nettside som konverterer, og i tillegg spare opptil 100 000 kroner på. Dette krever selvfølgelig at dere gjør noe av arbeidet innomhus for å spare mest mulig.

De beste tipsene for å redusere prisene for din hjemmeside

For små bedrifter som trenger en moderne og stilren hjemmeside, har man som regel ikke budsjett på flere hundre tusen kroner. Nedenfor skal vi gå gjennom flere tips til deg dersom du ønsker å gjøre mesteparten av jobben selv, eller finne en rimelig tjeneste for å gjøre jobben for deg. 

Ikke bruke for mye penger på layout og design

Kundene dine er interessert i å se hvem du er, og hva du kan gjøre for dem. De bryr seg ikke om fancy effekter og hvilke fonter du bruker.  

Det viktigste er at teksten din er godt forfattet, og forklarer godt hvilke fordeler kunden har av å velge dere. 

I tillegg skal hjemmesidene dine ha en naturlig oppbygning med sider om hvem dere er, hvilke tjenester dere tilbyr, og kontaktinfo skal være godt synlig.

Dette kan du få til med enkle nettsidebyggere som Site123, Strikingly eller Wix. Vi skal også gå gjennom hvilke av disse som kan være mest interessant å bruke lengre ned i artikkelen. 

Ta bilder og skriv teksten selv

Ingen kjenner din bedrift bedre enn deg. Selvfølgelig kan du leie en freelancer til å se over tekstene dine og redigere bilder slik at de ser fine ut på hjemmesidene dine. 

Men dette koster ikke like mye som å leie inn et markedsføringsbyrå.  

Eksempel på bilde av ansatte i et møte du kan gjøre selv for å spare penger på hjemmesider

Betal heller for hjelp med SEO

Over tid vil søkemotoroptimalisering bli mer og mer viktig for din bedrift. De fleste søker etter varer og tjenester på Google, og konkurransen er stor for å få førsteplassen. 

Derfor kan du heller bruke pengene dine på en SEO-ekspert for å tilrettelegge hjemmesidene dine slik Google vil ha dem, fremfor å fokusere på fancy layout og design. 

Selvfølgelig skal du ha pene og moderne nettsider. Men dette trenger ikke å koste deg mer enn 120 kroner per måned med Site123 for å få en flott mobiloptimalisert layout. 

Finn en enkel nettsidebygger som passer best for deg

Prøv på forskjellige nettsidebyggere i første omgang for å se hvilken løsning du ønsker å jobbe med. Her er noen forslag til plattformer du kan bruke. 

Wix.com - Veldig pene maler på PC, men mange av elementene du legger til er ikke like godt mobiloptimalisert som for eksempel Strikingly og Site123. 

Strikingly.com - En veldig godt gjennomført plattform med enormt mange funksjoner å opprette å velge mellom. Denne løsningen kan derimot være litt mer komplisert å lære seg enn Site123 og Wix. 

Site123.com - En enkel hjemmesidebygger med en intuitiv plattform som de fleste greier å lære seg. I tillegg har de 24/7 support på live chat. 

Derimot er utviklet av maler noe begrenset i forhold til Wix og Strikingly, men den har de fleste funksjoner for en flott hjemmeside for små bedrifter. 

Dette er vanlige nettside priser dersom du bruker et norsk byrå

Etter å ha undersøkt flere byrå i Norge som kan både designe og drifte dine hjemmesider, er det disse prisene som gjelder for 2024. 

Design av nettsider4000 - 30 000 NOK
Utvikling av hjemmesider10 000 - 80 000 NOK
Drift av hjemmesider120 - 3000 NOK
Help med SEO og markedsføring5000 - 30 000 NOK/mnd
Fotografering/Redigering2000 - 30 000 NOK
Videoproduksjon8000 - 50 000 NOK


Hvilken pris du ender opp med for dine hjemmesider er veldig avhengig av hvor mye av arbeidet du kan gjøre selv. Ønsker du å outsource hele arbeidet, var det to tjenester som kom veldig ut på pris: 

Site123Norge.com - Her er det ingen fast pris for layout og design. Dette er inkludert i månedsavgiften på 4990,- Kostnader for drift er også inkludert i denne prisen. 

Du betaler altså ingenting for webhotell utenom. De bruker plattformen Site123 for å utvikle hjemmesider, og layout og design har veldig fokus på mobilvennlighet. 

Dette er viktig ettersom 88 % av trafikken i Norge er på mobiltelefoner. Derimot har de ingen tjeneste for fotografering eller video, men de kan hjelpe med redigering. 

Du får også hjelp til å optimalisere hjemmesidene dine for søkemotorene, og i tillegg nytt ferskt innhold på hjemmesidene hver uke så lenge det er ingen oppdrag fra din side som kommer inn. 

SEOhjelp.com - Dette er et annet byrå som jobber med å forbedre din synlighet etter at hjemmesidene dine er ferdig utviklet. 

Du kan enten ta et kurs fra 4990,- for å lære deg søkemotoroptimalisering, eller ha en fast SEO-spesialist fra 6990,- pr måned. Dette er en tjeneste du kan bestille etter at hjemmesidene dine er ferdig. 

Betal heller for hjelp dersom hjemmesidene dine ikke konverterer

I begynnelsen må de fleste betale for annonsering for å gjøre seg kjent. Google Ads og Facebook ads er det norske bedrifter bruker mest, ettersom du kun betaler per klikk fra personer som er interessert i dine tjenester. 

Men hva om annonsene dine ikke konverterer noen kunder? 

Nettsidene dine kan være årsaken til at besøkende forsvinner raskt fra hjemmesidene dine. 

Dette er ofte et problem for bedrifter som ønsker å lage nettsidene sine innomhus, men som ikke har erfaring med hvordan man skal oppbygge innholdet.

Å være daglig leder, web utvikler og markedsfører er tre forskjellige hatter som ikke alle mestrer - med mindre du faktisk er en daglig leder i et markedsføringsbyrå.

En annen årsak til at hjemmesidene din ikke konverterer, er at annonsene dine er ikke godt nok optimalisert. 

Dette koster optimalisering av hjemmesider og annonser

Facebook Ads optimalisering6000 kroner og oppover
Google Ads optimalisering4000 kroner og oppover
CRO Fra 1500 kroner per time og oppover


CRO betyr konverteringsoptimalisering. Dette må du som regel få et markedsføringsbyrå å hjelpe deg med, og tjenesten kan koste fra 1500 kroner og oppover per time. 

Derimot kan du også sjekke plattformer som Upwork eller Fiverr for frilansere som ofte har bedre priser på å hjelpe deg med slike problemstillinger. 

Prøv en kombinasjon av begge deler

Dersom du er opptatt av hvor mye en ny nettside vil koste og har et begrenset budsjett, er det viktig å tenke over hvilke ting du kan gjøre selv, og hvilke tjenester du er nødt til å ha. 

I startfasen kan det være lurt å få hjelp til alt det tekniske og CRO fra et byrå. Små oppgaver som å ta bilder av ansatte eller kontoret for å legge ut på hjemmesidene, og skrive noe av tekstene selv i forhold til tjenester og produkter dere leverer.  

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.