Jan Kenneth Hansen
27 Jan
27Jan

Annonsørinnhold: 

Mange i Norge sitter med 10 til 20 forbrukslån hver, og betaler masse renter og gebyrer til flere forskjellige banker. Dette er helt unødvendig ifølge Refinansieringslån, som tilbyr flere muligheter for å refinansiere usikret gjeld. I Norge er det over 158 milliarder kroner i forbruksgjeld, over 228 milliarder om vi inkluderer kredittkort. Derfor er det viktigere enn noen gang å informere mulighetene for å slå sammen lånene for å redusere månedlige kostnader.

Brenner lunta i begge ender

“Mange prøver å slukke brannen ved å ta opp enda mer gjeld. Mange sliter med kredittkort og smålån de ikke kan betale, og dermed låner enda mer penger for å betale disse lånene” - sier Jan Kenneth Hansen som er daglig leder for Refinansieringslån. 

Dette er en helt feil måte å angripe situasjonen på, og de fleste ender opp med å brenne lunta i begge ender. Til slutt blir gjelden så høy at betalingsanmerkingerne og inkassosakene ruller inn. 

Før dette skjer, er det viktig å få snakket med banene og prøve å samle gjelden istedenfor å ta opp mer gjeld. 

Prosessen foregår slik: 

  1. Du regner ut hvor mye gjeld du skylder totalt til forskjellige banker
  2. Etterpå søker du om tilsvarende beløp hos flere banker samtidig
  3. Velg banken som tilbyr deg lavest effektiv rente


Så enkel er prosessen. Men mange vegrer seg for å gjøre noe med det før det er for sent. Når betalingsanmerkningene kommer fortløpende, er det for sent å søke om refinansiering uten sikkerhet. 

Fortsatt håp for dem med betalingsanmerkninger

Dersom noen har kommet i den situasjonen at gjelden er helt ute av kontroll og betalingsanmerkningene er allerede på plass, er det fortsatt noe å gjøre med det.

Eier du egen bolig, kan du søke om å få låne pengene på boligverdien din. Deretter vil banken gjøre opp utestående gjeld og betalingsanmerkninger. 

Å ha en dårlig kredittscore på grunn av slike ting skaper utrolig mye problemer for folk. De får ikke forsikringer, strømavtaler eller mobilabonnement uten å måtte forskuttere et helt år frem i tid. Enkelte selskaper krever til og med mer enn dette dersom en har betalingsanmerkninger. 

Hvorfor gjør ikke folk noe med dette før det er for sent?

Jan Kenneth Hansen mener det er flere årsaker til at folk tar tak i problemene alt for sent. Det mest vanlige vi hører er at de er for flau over situasjonen, og vil helst ikke tenke på det. 

Men det er ingen banker som kommer til å vifte fingeren i ansiktet ditt og si “fy skam deg!” Sannheten er at det er mange som er i akkurat samme situasjon, og banken hjelper dem gledelig til å få en bedre økonomi. 

En annen årsak til at mange kvier seg for å søke om refinansieringslån, er at de rett og slett ikke gidde å gjøre noe med det. De bryr seg ikke om de betaler for mye renter. Men når det plutselig oppstår uventede utgifter de ikke har råd til å betale, blir det plutselig altfor mye å betale på. Da går det skeis. 

Den tredje årsaken er at de rett og slett ikke vet at de eksisterer muligheter for å få hjelp før det er for sent. Mange tror at den eneste måten de kan unngå inkasso på er å ta opp ytterligere lån for å betale andre lån.  

Få en ny start på økonomien din i 2024

Refinansieringslån oppfordrer alle til å prøve å få skikk på økonomien sin. Det er helt kostnadsfritt å bruke Reifnaniseringslan.com, og de kan søke så mange de vil uten at det tilkommer noen kostnader. Er det en bank som er villig til å hjelpe, så betaler du heller ingenting for å få tilbudet. Dette er en vinn-vinn situasjon for begge parter, og ingen er tjent med å vente til det er alt for sent å gjøre noe. 


Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.