Jan Kenneth Hansen
07 Jan
07Jan

Ønsker du å selge varer på nettet, men har et lite budsjett? Mange er i denne fasen, og det trenger ikke å være dyrt å komme i gang med å få inn ekstra inntekt på nett.

Mange tenker at den eneste metoden du kan tjene penger på, er å selge produkter på din egen nettbutikk. I dag koster nettbutikkløsninger faktisk ikke mer enn 10 kroner for å starte opp.

Men hva med alt arbeidet med å opprette denne butikken; legge inn varene, skrive produktbeskrivelser og markedsføring? 

Å starte en nettbutikk er definitivt ikke den billigste måten å starte med salg av varer på nettet. Her skal vi se på de enkleste alternativene, rangert fra billig til kostbart.

1. Selg varer på Finn.no

Dette er, og har alltid vært, den enkleste plattformen å starte å selge varer på i Norge. Enten du selger klær, møbler, elektronikk eller annet, har finn.no et marked for alle. 

Du kan kjøpe inn varer, lagre dem hjemme, og selge i løpet av dagen dersom du vet hva folk leter etter på denne plattformen. 

For å gjøre dette enklere for deg, har de selv skrevet en artikkel om hvilke varer som selger på Finn.no innenfor forskjellige kategorier.

Fordelen med denne løsningen er at du ikke trenger å starte en nettbutikk eller få inn en masse kundevurderinger på Trustpilot før du kan begynne å selge.

Her er noen tips for å komme i gang på Finn dersom du har et lite budsjett:

 • Mange er ute etter brukte gjenstander. Søk i området ditt etter brukte ting som folk kan være interessert i å handle på nett. Dette kan for eksempel være møbler og interiør, hageutstyr, verktøy, og mye mer.
 • Du kan handle inn varer billig fra plattformer som Ali Express og selge dem på Finn.no. Det samme gjelder Amazon eller andre plattformer du foretrekker.
 • Se på kategoriene på Finn, hvor mange er det som annonserer om de samme tingene? Dette kan gi deg en pekepinn på hva folk selger og handler mest av på Finn.

2. Selg på sosiale medier

Har du mange følgere på Facebook, Instagram eller andre kanaler? Ingenting er bedre enn å prøve å selge til personer som kjenner deg fra før. 

Her kan du legge ut innlegg som alle kjente ser, og får det opp i feeden med en gang. Dette er helt gratis, og du kan også linke opp mot annonsene dine på Finn dersom dine venner og følgere videresender innlegget ditt.

Men trikset her er selvfølgelig at du ikke overdriver det, og at du har noe interessant å komme med. Det er mer enn nok reklame fra Facebook fra før uten at du skal spamme feeden til folk døgnet rundt med massasjestaver og automatiske tannbørster du har kjøpt inn billig fra Kina. 

Her er noen tips du kan prøve: 

 • Tenk på produkter som er relevant for din vennekrets, familie eller kollegaer
 • Ikke overdriv med annonseringen på sosiale medier

Om ikke, kan vennelisten din krympe ganske raskt. 

3. Start en blogg for å selge varer og tjenester

Dette er kanskje den rimeligste måten å skape en profil om seg selv utenom Finn.no og sosiale medier. Du kan til og med skrive artikler om produkter du selger på Finn, og linke opp til annonsene dine der. 

Dette kan være en fin måte å få inn trafikk fra Google, i tillegg til at du markedsfører deg på online markedsplasser. 

I tillegg gir det deg flere muligheter for å skape inntekter:

 • Du kan annonsere varer og tjenester for andre for å tjene penger på bloggen din.
 • Du kan benytte deg av Google Ads for å få enda flere klikk inn på produktene du selger.
 • Du fokuserer kun på produktene du markedsfører andre steder og konkurrerer ikke om oppmerksomheten.

Dersom du ikke er så veldig datakyndig, så har vi funnet de enkelte plattformene for å selge varer med en blogg istedenfor å åpne en nettbutikk. 

4. Start en nettbutikk uten lager

Dette kalles på finspråket Dropshipping, og er vel den enkleste måten å drive nettbutikk på. Metoden går ut på at du legger ut varer (som du ikke har) i nettbutikken din, og legger inn en bestilling på varen så snart noen handler i din butikk. 

Det finnes flere plattformer du kan bruke for å starte en nettbutikk uten lager for å handle inn varene dine. Den enkleste løsningen er definitivt Shopify, som har en rekke forskjellige verktøy integrert for å hjelpe deg med å laste inn produktene dine i nettbutikken. 

Her er noen tips til deg som vil starte opp en nettbutikk uten varelager: 

 • Ikke fokuser på Norge, det blir et altfor snevert markedet fordi du må selge med små marginer
 • Velg leverandører som leverer varene innen rimelig tid, ingen vil vente på varene i over 30 dager. 
 • Bruk google ads og facebook annonse for å drive inn trafikk til butikken.

5. Starte nettbutikk med eget lager

Dette trenger nødvendigvis ikke å være så kostbart dersom du spesialiserer deg på nisjeprodukter. Din butikk trenger ikke å ha hundrevis av forskjellige varer. 

La oss si at du ønsker å selge et bestemt merke med hudpleieprodukter eller enkle husholdningsapparater som hjelper folk i hverdagen. 

Det viktigste er at du tenker litt utenfor boksen, og ikke selger alt annet som andre nettbutikker gjør. 

De beste tipsene til deg som tenker å fylle opp kjeller’n med produkter: 

 • Kjøp inn et lite vareantall først for å se hvor godt mottatt produktene blir på det norske markedet.
 • Sjekk forskjellige nettsidebyggere for å velge riktig system for din nettbutikk
 • Sett et klart budsjett på annonsering, og bruk gjerne Finn.no i tillegg til Google Ads og andre kanaler
Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.